Vzácní hosté navštívili 18. března městskou část Praha 18. Do Letňan zavítala delegace zástupců Kulturní komise distriktu Pinggu, který je jedním ze správních obvodů čínského hlavního města Pekingu.

Hlavním cílem návštěvy byly rozhovory o kulturních tématech, vzájemné informování  jednotlivých municipalit o  způsobech rozvoje kultury na svém území. Součástí programu bylo vystoupení folklorního souboru Kytice, který hostům předvedl ukázku českých lidových tanců a písní. Poté následovala prezentace grantového systému, jehož prostřednictvím MČ podporuje letňanské kulturní a společenské organizace. Součástí prezentace bylo také představení akcí, které MČ pravidelně pořádá a které se těší oblibě letňanské veřejnosti. Hosté, v jejichž čele byl předseda Kulturní komise distriktu Pinggu pan Wang Zhen Guo, předvedenou prezentaci ocenili a poděkovali zástupcům městské části za výrazný zdroj inspirace pro tamní kulturní projekty.  

zdroj: letnany.cz

Komentář

Kam asi naše radnice schovala tibetskou vlajku a  jak  by asi předseda kulturní komise  Pinggu pan Wang Zhen Guo  koukal kdyby ji viděl. Je potřeba občas změnit účelové názor. To není kritika  naší radnice, to je tak trochu ta naše povaha česká.  Prezentace gratového systému čínskou delegaci určitě zaujala, protože systém je dokonalý, ale má to malou chybu,  málo peněz. Za to ovšem naše radnice nemůže, protože  finančních prostředků na kulturu, sport a vzdělávání  je letos v době snižování rozpočtů  opravdu velmi málo.

Olaf Deutsch