Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Tsinghua UniversityDo 28. září mohou čeští i slovenští studenti žádat o stipendium Schwarzman Scholars k financování navazujícího magisterského studia na prestižní čínské univerzitě Tsinghua University.

Cílovou skupinu Schwarzman Scholars jsou držitelé bakalářských titulů věku 18-29 let, kteří mají vůdčí vlastnosti nebo vůdčí potenciál. Stipendium Schwarzman Scholars jim umožní studovat v jednoročním magisterském programu v čínském Pekingu na významné Univerzitě Čching-chua (Tsinghua University) obory Mezinárodní vztahy, Veřejná politika nebo Ekonomika a business. 

Stipendium zahrnuje školné a studijní poplatky, ubytování, stravování, zdravotní pojištění, roční kapesné v hodnotě 3 500 dolarů, cestovné do Pekingu, studijní cestu po Číně, k tomu navíc notebook a chytrý telefon. K dispozici je 200 stipendií, zhruba dvě třetiny pro americké a čínské studenty, poslední třetina je určena studentům z jiných zemí.

Cílem tohoto stipendijního programu je vychovat novou generaci lídrů, čemuž odpovídají i požadavky ve výběrovém řízení. K vyplněné online přihlášce musíte doložit výpis vašich známek, čtyři doporučující dopisy, životopis a tři různé druhy eseje. Můžete přiložit (doporučeno) také minutovou prezentaci na videu. Pokud vaši přihlášku vyberou, čekají na vás další výběrová řízení o stipendium. Uchazeči musejí mít také výbornou znalost anglického jazyka, kterou je třeba doložit jazykovou zkouškou TOEFL či IELTS. 

Přihlášku můžete vložit zde: https://schwarzmantsinghua.hobsonsradius.com/