LIDLProdejna Lidl v ulici Tupolevova bude na přelomu května a června uzavřena. Počátkem příštího roku ji nahradí úplně nový typ prodejny založený na ekologických principech.

Zákazníci se mohou těšit na moderní prostory, díky kterým bude nakupování komfortnější. Nová budova Lidl se bude od ostatních prodejen lišit již na první pohled – a to moderním architektonickým pojetím, uspořádáním vstupního zádveří, vzdušným, velkoryse pojatým interiérem s dostatkem denního světla, minimalistickým použitím barev či novým osvětlením.

Novinkou budou například širší uličky, větší úsek čerstvých potravin, komfortnější odkládací prostory u pokladen nebo toalety pro zákazníky, vybavené i přebalovacím pultem.

„V novém konceptu našich prodejen myslíme především na zákazníky, kterým přinese komfortnější nakupování od začátku až do konce. Snažíme se tak vyjít vstříc jejich potřebám, jež se za poslední roky výrazně změnily. Neméně důležití jsou ale pro nás i naši zaměstnanci, kterým tento stavební koncept přinese kromě optimalizovaného uspořádání skladových ploch například i velkorysé zázemí včetně terasy umístěné v prvním patře budovy. Samotná prodejní plocha pak zůstává i nadále jednopodlažní,“ okomentovala výstavbu Zuzana Holá, tisková mluvčí společnosti Lidl. Na pohodlí zákazníků je myšleno i na parkovišti. Všechna parkovací místa budou proto nově rozšířena ze stávajících 2,50 na 2,70 metru.

Velmi důležitým aspektem nové budovy je její šetrnost k životnímu prostředí – prodejna bude využívat energeticky úsporné a zároveň příjemné LED osvětlení. K ochraně životního prostředí přispějí lepší tepelně izolační vlastnosti budovy, a především použití ekologických chladicích technologií. Využíváno bude rovněž odpadní teplo z vybraných technologií, čímž se sníží celková energetická náročnost prodejny.

Po dobu rekonstrukce, jež začne počátkem června, mohou zákazníci využívat nejbližší prodejny Lidl ve Kbelské ulici nebo ve Zdibech. Termín otevření nové prodejny v Tupolevově ulici je předběžně naplánován na únor příštího roku.

Zdroj: letnany.cz