vzdelani 02 10Zastupitelstvo hlavního města Prahy na svém jednání schválilo návrh na uvolnění budovy v areálu Letov v Letňanech pro volnočasové aktivity obyvatel městské části Praha 18. Na adrese Beranových 688, kde dříve působilo detašované pracoviště Střední průmyslové školy na Proseku, by měl vzniknout dům dětí a mládeže, ostatní prostory nevyužívané budovy budou sloužit jako knihovna. Na jednání zastupitelstva to uvedla radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Pražští zastupitelé dnes schválili změnu zřizovací listiny Střední průmyslové školy na Proseku, jíž byla škole odebrána nevyužívaná budova na adrese Beranových 688 v areálu Letov v Letňanech. Budova bude nově sloužit potřebám městské části Praha 18, které bude budova bezplatně zapůjčena.

„Dlouhodobě usilujeme o to, aby byl majetek hlavního města hospodárně využíván pro potřeby obyvatel metropole. Vyjmutím budovy v areálu Letov z majetku, s nímž škola hospodaří, se otevřela cesta jejímu zapůjčení městské části Praha 18, která zde hodlá zřídit knihovnu a rovněž dům dětí a mládeže,“ uvedla radní hlavního města pro školství a evropské fondy Irena Ropková (ČSSD).

Zdroj. MHMP