Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

STR25 KONCERTY Guns N RosesKONCERTY Guns N RosesPo dvou loňských mega akcích – studentském Majálesu a koncertu skupiny AC/DC, které se pořádaly na letňanském letišti, čekají letos obyvatele osmnáctky hned čtyři velké podniky pod širým nebem.

Vedle dubnového Majálesu to bude v červnu festival AERODROME 2017 a o letních prázdninách koncerty skupiny Guns N´ Roses a zpěváka Robbieho Williamse. A všechny do Letňan přilákají velké množství návštěvníků…

Policie ČR společně s organizátory akcí a Městskou policií hl. m. Prahy přijala řadu opatření směřujících k zajištění bezpečnosti osob, majetku a veřejného pořádku. Stejně jako v loňském roce budou policisté dělat vše pro to, aby občané Letňan byli pořádáním koncertů co nejméně omezováni v obvyklém způsobu života.

V souvislosti s pořádáním akcí dojde i k dopravním omezením - k uzavření některých pozemních komunikací a tím omezení vjezdu do Letňan vždy v den konání koncertu. Na základě doporučení speciálně zřízené komise Rady MČ Praha 18 a po dohodě s Policií ČR vydá městská část Praha 18 pro své občany vjezdové rezidenční karty, které budou platit pro všechny uvedené akce, a to po celou dobu uzávěry, i v případě, kdy by policisté z vážných důvodů přistoupili k dřívějšímu uzavření ulic.

REZIDENČNÍ VJEZDOVOU KARTU MŮŽE OBDRŽET:

Fyzická osoba, která má místo trvalého pobytu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Fyzická osoba, která je vlastníkem nemovitosti, nacházející se ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu, výpisu z katastru nemovitostí a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Fyzická osoba s nájemní smlouvou k pobytu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení občanského průkazu, nájemní smlouvy a OTP vozidla, na které bude karta evidována);

Právnická nebo fyzická osoba, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti MČ Praha 18 (a to na základě předložení dokladu o sídle firmy nebo provozovny a OTP vozidla, na které bude karta evidována).

Karta je nepřenosná a musí v ní být vyplněna registrační značka, jinak je neplatná!

Kartu lze vyzvednout od 6. března 2017 v úředních hodinách v podatelně Úřadu MČ Praha 18 v přízemí radnice, Bechyňská 639, Praha 18-Letňany.

Úřední hodiny úřadu: pondělí 8:30 až 17:00 h, úterý 8:30 až 14:30 h, středa 8:30 až 17:00 h, čtvrtek 8:30 až 14:30 h, pátek 8:30 až 10:30 h.

Přesné informace k uzávěrám a k přijatým opatřením budou průběžně zveřejňovány v Letňanských listech, na webových stránkách www.letnany.cz a na facebooku Naše Letňany.

Žádáme tímto občany městské části Praha 18, aby si své rezidenční vjezdové karty včas vyzvedli, případně o této možnosti informovali ty spoluobčany, kteří nemají možnost informační kanály MČ sledovat. Veškeré dotazy, týkající se rezidenčních vjezdových karet, je možno směřovat na vedoucí Odb. dopravy a životního prostřední ÚMČ Praha 18 Ing. Janu Káparovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Vážení občané, rádi bychom vás tímto požádali, abyste omezení, která bude třeba v souvislosti s pořádáním koncertů přijmout, respektovali a počítali s nimi při plánování svých aktivit.

Návštěvníky akcí bychom zase chtěli požádat, aby svá vozidla zanechali doma a dali přednost městské hromadné dopravě, jejíž provoz bude v rizikových dnech posílen.

Věřte, že žádná ze složek, která se bude podílet na zachování klidu a pořádku v Letňanech, nechce občany MČ Praha 18 žádným způsobem šikanovat, naopak – všechny chtějí ochránit jejich bezpečí a majetek i veřejný pořádek.

Zdroj: Letňanské listy

Text Iveta Lojková

Ilustrační foto Wikimedia/MrPanyGof