Hasii 2V Praze-Letňanech hasiči evakuovali 250 lidí ze zimního stadionu kvůli úniku oxidu uhelnatého. Záchranáři ho naměřili náhodou při ošetřování úrazu. Příznaky nadýchání jedovatého plynu vykazovalo patnáct lidí, nicméně včas se dostali na čerstvý vzduch a nemusí do nemocnice.

„Během zásahu na ledě záchranářům začal alarmovat detektor oxidu uhelnatého, který máme ve výbavě. Posádka to nahlásila na operační středisko, které zprávu předalo hasičům,“ řekl iDNES.cz mluvčí krajské záchranné služby Dominik Horn. Na místo ihned vyrazili hasiči, celkem se zásahu účastnilo pět jednotek. „Při příjezdu na místo jsme zjistili zdroj úniku oxidu uhelnatého, což byla rolba. Evakuovali jsme zhruba 250 lidí a byl u nich prováděn monitoring,“ řekl iDNES.cz mluvčí hasičů Antonín Šustr. U patnácti lidí záchranáři zjistili příznaky nadýchání oxidu uhelnatého. „Vzhledem k tomu, že se dostali včas na čerstvý vzduch, tak není nutná jejich hospitalizace,“ dodal Horn. S evakuacích hasičům a záchranářům pomáhali i policisté. „Provádíme na místě asistenci hasičům a záchranářům,“ potvrdila iDNES.cz mluvčí policie Iveta Martínková. Hasiči jsou stále na místě a provoz stadionu v sobotu nebude obnoven.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/praha-letnany-hasici-evakuace-zimni-stadion-zachranka-pfu-/domaci.aspx?c=A161217_161327_domaci_bur