Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

mladezeu 02 3Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (MMR) letos pořádá již 5. ročník úspěšné soutěže pro studenty všech středních škol a jejich pedagogy s názvem „Navrhni projekt“, jejímž cílem je zábavnou formou seznámit mladé lidi s problematikou evropských fondů. Studenti mají možnost navrhnout vlastní projekt na libovolné téma. Na úspěšné autory a na jejich pedagogy čekají laptopy, smartpohny či chytré hodinky. Soutěž startuje 1. září a projekty je možné zasílat do 16. listopadu 2016. Veškeré informace jsou k dispozici na stránkách www.navrhniprojekt.cz. Prostřednictvím soutěže MMR úspěšně vtahuje mladé lidi do procesu regionálního rozvoje a seznamuje je s potenciálem fondů EU. Během soutěže se prostřednictvím seminářů seznámí se základy čerpání evropských dotací a dostanou příležitost vytvořit si vlastní projektovou žádost ve zjednodušené podobě. Projekt je otevřen všem studentům a pedagogům středních škol bez ohledu na obor studia či typ školy. Zúčastnit se mohou dvou až pětičlenné týmy studentů s jedním učitelem.


S pomocí Eurocenter od nápadu k projektovému záměru. Stačí, aby se soutěžící rozhlédli po svém okolí a zamysleli se, co by mohlo lépe fungovat. Téma svého projektu pak upraví podle skutečné oblasti podpory, jako je například zaměstnanost, vzdělávání či doprava. Stejně jako ve skutečné projektové žádosti studenti popíší hlavní přínosy projektu a zvolí si operační program, ze kterého by čerpali dotace. Celá osnova pro vypracování návrhu je připravena na webových stránkách soutěže. Na projektování soutěžící nezůstanou sami – doporučujeme jim kontaktovat koordinátory krajských Eurocenter, kteří poradí s výběrem operačního programu, vysvětlí odborné termíny a nabídnou pravidelné konzultace. Vedle toho nabízejí také organizaci semináře o soutěži a o fondech EU přímo na školách. S přípravou projektu vám pomůže také metodická brožura, která je k dispozici na webových stránkách soutěže a v kancelářích Eurocenter. Projekty posoudí skuteční hodnotitelé
Projekty je možné zasílat e-mailem do kanceláří Eurocenter až do 16. listopadu. Autoři těch nejlepších v prosinci změří síly v regionálních kolech před skutečnými hodnotiteli regionálních rad. Soutěž vyvrcholí lednovým finále, ve kterém odborná porota zvolí tři nejlepší projekty z celé ČR. V mezičase mají studenti možnost návrhy upravit dle doporučení odborníků z regionálního kola.

Zdroj: NICM