Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

barevn letnany 3Celkem 16 pražských spolků požádalo Radu hlavního města Prahy otevřeným dopisem o zveřejnění posouzení návrhu Metropolitního plánu, které si radní nechali zpracovat Asociací pro urbanismus a územní plánování. Podle názoru Arniky tato analýza může přinést řadu zásadních odpovědí na problematické části návrhu Metropolitního plánu.  Návrh Metropolitního plánu nedávno zveřejnili opoziční zastupitelé Pirátské strany.

Přináší zcela novou metodiku, která se od dosavadní praxe územního plánování výrazně liší. Posouzení dokumentu není pro člověka bez praxe v územním rozvoji snadné. Dokument s názvem "Posouzení návrhu Metropolitního plánu hl. m. Prahy z věcného, obsahového a metodického hlediska" podle Arniky zaručuje odborné posouzení návrhu, které pomůže usnadnit orientaci v novém územním plánu všem, včetně obyvatel Prahy.

Součástí výzvy, kterou Arnika iniciovala, je i požadavek poskytnutí analýzy zastupitelům hl. m. Prahy i městským částem. Kompletní text otevřeného dopisu naleznete v příloze.

Zdroj a přílohy najdete: arnika