Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Letňanské kulturní organizace zatím marně čekají na vyhlášení grantů na podporu své kulturní činnosti. Bohužel Městská část Praha 18, doposud ještě nemá schválený rozpočet na rok 2011 a poslední verzi rozpočtu jí vrátil k přepracování finanční výbor.  Jak dlouho budou asi muset kulturní organizace čekat na finanční podporu, která je pro ně tak velmi důležitá.

A co teď bude:
Rozpočet musí úřad MČ Praha 18 znovu opět přepracovat, pak ho musí znovu odsouhlasit Finanční výbor a Rada MČ, teprve pak musí rozpočet schválit zastupitelstvo MČ. Po schválení rozpočtu zastupitelstvem MČ  budou teprve vyhlášeny  granty na podporu kultury na rok 2011. Vyhlášení grantů bude měsíc veřejně vyvěšeno na webových stránkách úřadu a také na městských vývěskách. Následně musí granty projednat a případně doporučit Kulturní komise a předat je vyřízené na příslušné oddělení MČ, která je dále předá  ke projednání RMČ a teprve potom pak kulturní granty dostane ke schválení zastupitelstvo MČ.  Na jednání zastupitelstvo MČ Praha 18 granty odsouhlasí. Po odsouhlasení grantů se začnou postupně uzavírat smlouvy kulturních organizací s Místním úřadem Praha 18. 
Každé posunutí schvální rozpočtu posouvá čas, kdy se dostanou kulturní organizace k finančním podporám brachu odhaduji to  za čtvrt roku. Snad se nový rozpočet  naší MČ již povede a Kulturní organizace se ke svým financím dostanou ještě letos.
Olaf Deutsch
 

Reakce na  Facebooku ODS (autor Ing.Halama)

Martin Halama

Výběr ze stránek ODS

Tomu říkám zbytečně vyvolávat paniku. Snůška polopravd a demagogie, chyb a útočného chování, senzace za každou cenu...
http://www.veciverejneletnany.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=151%3Akdy-dostanou-let
www.veciverejneletnany.cz
autor: Martin Halama

Kdyby měl pan Deutsch alespoň trochu politický přehled, věděl by, že nejprve je nutné schválit rozpočet hlavního města, teprve potom může zastupitelstvo MČ schválit rozpočet Letňan.
14 březen v 8:09
Martin Halama Za přečtení stojí též ostatní letňanské veřejnověcné eseje. Zvlášť ta o letňanské zabíjačce ukazuje frustraci jednoho komunálního politika z absence

zdroj : www.odsletnany.cz (Facebook)

Važený exradní Halamo,

článek jsem napsal 27. února a tak jsem se moc spletl,  protože zastupitelstvo MČ Praha 18   granty odsouhlasilo zastupitelstvo  9. 6. 2011 /zápis z jednání nejdete: zde / .  Omlouvám se pane Halamo,  můj odhad byl špatný  o grantech pro kulturní organizace se nerozhodlo za 3 měsíce jak píši v článku, který kritizujete , ale za 4 měsíce. 

Dále kdo je více flustrovaný,  ten kdo se nedostal do zastupitelstva (Deutsch),  protože nechtěl předběhnou toho kdo byl před ním,  nebo ten kdo již není radním MČ (Halama).

 

Olaf Deutsch