škola maturity

Díky dobrovolníkům je pravděpodobné, že se podaří získat výsledky všech úloh tří nejčastěji psaných maturitních testů. Kdyby žadatelů přibylo, pravděpodobnost by se ještě zvýšila. 

Záměr, s nímž byl před několika týdny spuštěn web Maturitní data – odtajněno, právě přechází do realizační fáze. Začátkem tohoto týdne překročil počet registrovaných e-mailových adres pět set. Všem registrovaným byly doručeny podklady k žádosti o výsledky jedné z maturitních úloh. Žádat budou na základě zákona o svobod­ném přístupu k informacím a Ministerstvo školství má povinnost vydat jim data do 15 dní.

Všem registrovaným zájemcům rozeslali správci webu podklady k žádosti. O data ke každé z otázek bude žádat více žadatelů, aby se zvýšila pravděpodobnost, že iniciativa získá data ke všem úlohám z nejčastěji vyplňovaných testů, tedy z češtiny, matematiky a angličtiny. Nyní, když je již známa struktura testů, zašle stránka www.data-mat.cz každému dalšímu zájemci předlohu žádosti obratem.

Ministerstvo školství jako správce maturitních dat musí informaci o výsledcích jednotlivé úlohy vydat na základě precedentního případu z minulého roku. O něm se více dozvíte ZDE.

Oldřich Botlík, zakladatel iniciativy Maturitní data – odtajněno, řekl: „Překročili jsme první pětistovku registrovaných e-mailových adres. Všem jsme rozeslali předlohy žádostí o výsledky jedné úlohy tří nejčastěji psaných maturitních testů. Kdyby se podařilo tento počet zdvojnásobit, dalo by se s vysokou pravděpodobností očekávat, že získáme výsledky všech úloh, i když někteří registrovaní zapomenou žádost podat, případně postoupit iniciativě informace, které od MŠMT získají.“

Zdroj: eduin.cz