Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

škola maturity

Díky dobrovolníkům je pravděpodobné, že se podaří získat výsledky všech úloh tří nejčastěji psaných maturitních testů. Kdyby žadatelů přibylo, pravděpodobnost by se ještě zvýšila. 

Záměr, s nímž byl před několika týdny spuštěn web Maturitní data – odtajněno, právě přechází do realizační fáze. Začátkem tohoto týdne překročil počet registrovaných e-mailových adres pět set. Všem registrovaným byly doručeny podklady k žádosti o výsledky jedné z maturitních úloh. Žádat budou na základě zákona o svobod­ném přístupu k informacím a Ministerstvo školství má povinnost vydat jim data do 15 dní.

Všem registrovaným zájemcům rozeslali správci webu podklady k žádosti. O data ke každé z otázek bude žádat více žadatelů, aby se zvýšila pravděpodobnost, že iniciativa získá data ke všem úlohám z nejčastěji vyplňovaných testů, tedy z češtiny, matematiky a angličtiny. Nyní, když je již známa struktura testů, zašle stránka www.data-mat.cz každému dalšímu zájemci předlohu žádosti obratem.

Ministerstvo školství jako správce maturitních dat musí informaci o výsledcích jednotlivé úlohy vydat na základě precedentního případu z minulého roku. O něm se více dozvíte ZDE.

Oldřich Botlík, zakladatel iniciativy Maturitní data – odtajněno, řekl: „Překročili jsme první pětistovku registrovaných e-mailových adres. Všem jsme rozeslali předlohy žádostí o výsledky jedné úlohy tří nejčastěji psaných maturitních testů. Kdyby se podařilo tento počet zdvojnásobit, dalo by se s vysokou pravděpodobností očekávat, že získáme výsledky všech úloh, i když někteří registrovaní zapomenou žádost podat, případně postoupit iniciativě informace, které od MŠMT získají.“

Zdroj: eduin.cz