bartoš IvanČeská pirátská strana svolala na sobotu 20. února od 14:00 demonstraci za zachování svobodného Internetu v České republice. Piráti chtějí vytvořit protiváhu tlaku, pod kterým se svobodný Internet ocitá. Jako aktuální problémy vnímáme cenzurní snahy ministra Babiše, který chce v rámci novely loterijního zákona zavést do našeho právního řádu bezprecedentní princip, aby ministerstvo financí vytvářelo seznam webových stránek určených k zcenzurování. Dále pokračující snahy o další sledování uživatelů Internetu ze strany ministra vnitra Chovance i orgánů Evropské unie. V neposlední řadě považujeme za nepřijatelnou kriminalizaci odkazování, která v České republice probíhá. Ostatně vyšetřovaná je kvůli ní i Pirátská strana.

 Lukáš Černohorský, předseda Pirátů k chystané demonstraci říká: „Věřím, že téma zachování svobodného Internetu v české společnosti stále rezonuje. Pokud nebudeme svá těžce vybojovaná práva hájit, tak o ně přijdeme. Přijďte prosím v sobotu 20. února na pražský Klárov i s přáteli.“

Demonstrace se koná 20. února od 14:00 na pražském Klárově, navazuje na ni protestní pochod k budově ministerstva vnitra na Letné. Jste srdečně zváni.

Zdroj a další informace: pirati.cz