Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

pražská muzejní noc13. ČERVNA OD 19.00 hodin začíná  Pražská muzejní noc.  Do letošního 12. ročníku Pražské muzejní noci se zapojí rekordních 48 institucí, které zájemcům zpřístupní na 80 objektů. Nově se účastní osm kulturních institucí. Kromě pestrého doprovodného programu, můžete navštívit i některé prostory, které nejsou návštěvníkům běžně otevřeny.

Mezi letošní nováčky patří Charita Česká republika s objektem školicího střediska Marianeum. Čekají tu na vás výstavy zachycující historii samotné budovy a charitativních služeb v Čechách. Knihovna AV ČR pro své návštěvníky připravila komentované prohlídky neorenesanční budovy knihovny za doprovodu Komorního orchestru Akademie Praha. Pokud chcete zjistit, jak vypadá Idiot v knihovně, přijďte se podívat právě sem. 1. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze otevře hned tři objekty, a to Anatomické muzeum, Stomatologické muzeum a Akademický klub Fausťák. Osvěžte si základy První pomoci, nebo se na chvíli staňte doktorem ve speciálním fotokoutku.

Galerie Villa Pellé jistě potěší nejen dětské návštěvníky výstavou ilustrátorů dětských knih a soutěží O nejkrásnější obálku knihy. V Galerii Hollar si můžete prohlédnout výstavu Michael Rittstein - Barvy litografie. 200 toalet, 1700 nočníků a mnoho dalších zajímavostí nabídne Muzeum historických nočníků a toalet. Přijďte si vyzkoušet žehlení plynem do Plynárenského muzea v Michli. České dráhy letos poprvé zpřístupní unikátní secesní prostory Vládního salonku na pražském hlavním nádraží.

Máte se opravdu na co těšit a my se už těšíme na vaši návštěvu!

Zdroj:Pražská muzejní noc