maturitaProjekt e-maturit plánuje Ministerstvo školství pilotně rozjet příští rok. Ačkoli cvičné online testovaní maturantů probíhá již řadu let, byla dosud tato možnost většině studentů upřena. Důvodem je skutečnost, že maturitu nanečisto mohly objednávat pouze školy, nikoli samotní studenti či jejich rodiče. Od pondělí 20. 4. si na webu Hravě.cz mohou online maturitní test vyzkoušet všichni.

Díky nové testové aplikaci tak maturanti zjistí, jak by obstáli u maturitní zkoušky z českého a anglického jazyka nebo matematiky. Aplikace se za ně postará o hlídání času a okamžité vyhodnocení celého testu. Jeho výsledek může studentům před maturitou dodat potřebný klid nebo je naopak vyburcovat k většímu nasazení.

"U koncepce testů jsme vycházeli z ostrých verzí maturitní zkoušky a katalogu požadavků Ministerstva školství pro rok 2015. Úlohy jsme vytvářeli společně s učiteli, kteří řadu let maturitní testy hodnotí,” říká Josef Vencl, spoluautor testu z českého jazyka. Testovací prostředí se snaží striktně simulovat podmínky ostrého maturitního testu. Student má na zodpovězení úloh stejně času jako u maturitní zkoušky. Jednotlivými listy s otázkami je možné volně listovat. Na problematické typy úloh se student může zaměřit v procvičovací aréně nebo v e-learningovém kurzu, který je součástí webových stránek Hravě.cz. Testy je možné zakoupit samostatně nebo je získat zdarma v rámci online kurzu.  “Hlavním cílem našich stránek je připravit studenty k maturitě efektivně a zábavnou formou tak, aby zkoušku dospělosti hravě zvládli,” dodává spoluautor webu Hravě.cz Václav Formánek.

Zdroj: NICM

 

 

Maturitní zkouška přes počítač? Nyní si ji mohou vyzkoušet všichni.

 


online maturitaProjekt e-maturit plánuje Ministerstvo školství pilotně rozjet příští rok. Ačkoli cvičné online testovaní maturantů probíhá již řadu let, byla dosud tato možnost většině studentů upřena. Důvodem je skutečnost, že maturitu nanečisto mohly objednávat pouze školy, nikoli samotní studenti či jejich rodiče. Od pondělí 20. 4. si na webu Hravě.cz mohou online maturitní test vyzkoušet všichni.

 

Díky nové testové aplikaci tak maturanti zjistí, jak by obstáli u maturitní zkoušky z českého a anglického jazyka nebo matematiky. Aplikace se za ně postará o hlídání času a okamžité vyhodnocení celého testu. Jeho výsledek může studentům před maturitou dodat potřebný klid nebo je naopak vyburcovat k většímu nasazení.

"U koncepce testů jsme vycházeli z ostrých verzí maturitní zkoušky a katalogu požadavků Ministerstva školství pro rok 2015. Úlohy jsme vytvářeli společně s učiteli, kteří řadu let maturitní testy hodnotí,” říká Josef Vencl, spoluautor testu z českého jazyka.

Testovací prostředí se snaží striktně simulovat podmínky ostrého maturitního testu. Student má na zodpovězení úloh stejně času jako u maturitní zkoušky. Jednotlivými listy s otázkami je možné volně listovat. Na problematické typy úloh se student může zaměřit v procvičovací aréně nebo v e-learningovém kurzu, který je součástí webových stránek Hravě.cz. Testy je možné zakoupit samostatně nebo je získat zdarma v rámci online kurzu.

“Hlavním cílem našich stránek je připravit studenty k maturitě efektivně a zábavnou formou tak, aby zkoušku dospělosti hravě zvládli,” dodává spoluautor webu Hravě.cz Václav Formánek.