koloUž podruhé bude Letňanský lesopark plný nadějných dětských závodníků na horských kolech. Po vydařeném závodě v září loňského roku pořádá občanské sdružení Bikeclinic Junior Team v této krásné pražské lokalitě druhý ročník dětských cyklistických závodů.

Čtvrtá dubnová neděle bude velkým svátkem pro všechny milovníky horských kol. 26. dubna v 9.30 hodin odstartují první závodníci na profesionálně připravené tratě, aby si připsali první body do celého seriálu. (Na tréninkové a zkušební jízdy bude trať připravena již v sobotu 25. 4. odpoledníe.) BIKECLINIC CUP 2015 je druhý ročník výhradně dětských závodů na horských kolech. Od dubna do září mají malí cyklisti možnost zažít atmosféru profesionálních závodů v rámci 10 dílčích závodů po celé české republice. Motto celého projektu „Ujíždíme na kolech“ mluví za vše.

Organizátoři si dali za cíl připravit nejen sportem nabitý den. Už v prvním ročníku se bohatý doprovodný program stal nedílnou součástí závodů Bikeclinic Cupu a účast tak byla nejen svátkem pro malé sportovce, ale ideální sobotou či nedělí pro celé rodiny. A ani v letošním roce to nebude jinak, naopak, vedle FUN zóny bude rozšířená odpočinková zóna a vložené soutěže. Přes tisíc závodníků loňského roku potvrdilo celkový záměr organizátorů přitáhnout děti více ke sportu. Závodí se v jedenácti věkových kategoriích od 1-16 let. Trať je vždy plná různých zábavných nástrah a kopečků. Samozřejmostí je perfektní značení a dostupnost pro všechny rodiče, trenéry a diváky. Organizátoři si od začátku celého projektu kladou za cíl ukázat, že cyklistika není jen skvělá zábava, ale i opravdový sport, ve kterém se dá závodit a vyhrávat ceny. První může být pouze jeden, ale Bikeclinic Cup oceňuje výkon každého dítěte, a tak se můžou všichni závodníci těšit na ceny a potlesk diváků. A po dojezdu do cíle se děti mohou vyřádit v odpočinkové Bikeclinic Fun zóně, ve které se nachází dětský koutek, skákací hrad, trampolíny, a mnoho dalšího. Loňský ročník můžete shlédnout na krátké presentaci zde: https://www.youtube.com/watch?v=VrRmQOsJbq0. Registrace na jednotlivé závody i celý seriál byla již spuštěna! Přihlásit se můžete na jeden závod daného dne, celý den, nebo na celý seriál. Registrujte se zde: http://bikeclinic-cup.cz/prihlaska-na-bikeclinic-cup.html
 POZOR - letňanské děti mohou využít 50 % slevu na startovném!

Zdroj:letnany.cz