Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

matepravovedetObčanské sdružení Zdravé Letňany o. s. podalo dne 22. prosince 2014 oficiální stížnost na vyřazení našeho kandidáta pana Zbyňka Waltera z volby do funkce člena Kontrolního výboru ZMČ Praha 18.

Text stížnosti:

Vážený pane starosto,

            dovoluji si vás upozornit, že při volbě členů Kontrolního výboru ZMČ Praha 18, které se konalo dne 15. 12. 2014 na jednání Zastupitelstva MČ Praha 18 došlo k pochybení. Pořadí volby členů kontrolního výboru dle abecedy bylo odsouhlaseno zastupitelstvem.  Na základě chybnému procesu při volbě členů kontrolního výboru došlo k vyřazení Mgr. Zbyňka Waltera, který byl vyloučen bez přechozího hlasování členů zastupitelstva a to jenom z důvodů, že počáteční písmeno jeho příjmení je umístěno na konci abecedy a před ním bylo 5 členů do kontrolního výboru již zvoleno.  O všech ostatních před ním bylo hlasováno, když mělo dojít na hlasování o něm, bylo prohlášeno, že kontrolní výbor má již 5 členů.   Tímto nedemokratickým způsobem byl zbaven možnosti pracovat na pozici člena kontrolního výboru Zastupitelstva městské části Praha 18, Letňany.  I když. Na základě demokratických principů mělo být hlasováno o všech navržených kandidátech a pořadí určeno dle dosažených výsledků, toto se však nestalo.   Žádám Vás proto, aby na dalším jednání zastupitelstva byla  procedura volby členů kontrolního výboru opakována a nebo aby byla provedena doplňující volba nového člena,  nebo všech členů do  kontrolního výboru. Stávající volbu členů kontrolního výboru považuji za nedemokratickou a z pozice zastupitele MČ Praha 18 žádám o její nápravu.

S pozdravem

Olaf Deutsch Zastupitel MČ Praha 18 Předseda Zdravé Letňany o.s. Kopřivnická 614, 199 00 Praha 9

Co je zatím v této záležitosti do dnešního dne nového:

Pan starosta nám  12. ledna 2015 napsal dopis č. j. MC18-39326/2014-OKS   ve kterém  nás informoval, že stížnost  postoupil dne 7. 1. 2015 prostřednictvím zastupitele Emila Kassla k posouzení Kontrolního výboru ZMČ Praha 18. Dále, že opakování volební procedury obsazení Kontrolního výboru ZMČ Praha 18, je na mne (Deutschovi) pokud tento návrh uplatním na příštím zasedání ZMČ Praha 18. Vyjádření Kontrolního výboru ZMČ Praha 18 jsme zatím nedostali. 

Olaf Deutsch, Zdravé Letňany o. s.