DSCN5058

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Od března 2015 Letnice, dětský klub a mateřské centrum, rozšířila své služby o další prostor Coworkingového centra v Letňanech. Coworkingové centrum, neboli sdílená kancelář s hlídáním dětí je určeno rodičům s malými dětmi na mateřské/rodičovské dovolené nebo vracející se po rodičovské dovolené zpět do práce (a to do 2 let od ukončení rodičovské/mateřské dovolené), kteří mají trvalé bydliště v Praze nebo, kteří se více než polovinu roku zdržují na území hl.m. Prahy. "Tento projekt byl podpořen v rámci operačního programu OPPA, který je spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu". Samotný projekt má za cíl podpořit rodiče s malými dětmi v návratu na trh práce a sladit tak pracovní život rodičů se soukromým.

Rodinné prostředí sdílené kanceláře je zařízeno potřebným vybavením, počítači s internetovým připojením a také síťovou multifunkční tiskárnou. V rámci coworkingového centra si rodič bude moci rezervovat pracovní místo, zapůjčit si notebook (nebo si přinést vlastní), připojit se k internetu, pracovat, vyrábět, podnikat, vyřizovat, zatímco o dítě bude pečlivě postaráno. Kancelář a hlídací koutek je dostatečně daleko od sebe tak, aby rodič mohl v klidu pracovat, ale dostatečně blízko pro kontakt s dítětem. Hlídání dětí je zajištěno pečovatelkami s praxí. Hernička pro děti je vybavena hračkami, didaktickými pomůckami, pracovním materiálem.

Pro cílové skupiny je služba centra s hlídáním dítěte zdarma. Bližší stanovené podmínky k možnostem využití pracovního místa jsou zveřejněny na webových stránkách organizace.

Coworkingové centrum je otevřeno pondělí - čtvrtek 8 - 12 hod., 15 - 18 hod. a v pátek 8 - 12 hod.

Více informací na www.klubletnice.cz

Text: Lenka Kubištová, Letnice