Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

 Publikováno 31/10/2014   Autor:  Honza Mikulecký   

zelené lentilky roštV posledních týdnech jsem několikrát slyšel, že jsme zelenou lentilku u Žabky udělali „blbě“. Je pod ní nepořádek, lidé skrz rošt hází nedopalky a papírky od sušenek. Rošt, po kterém se chodí, je 20 cm nad zemí, a po několika dnech je pod ním plno odpadků. Ale skutečně za ten nepořádek může nová lentilka?

Lentilky změnily naše staré sídliště k lepšímu. Velmi rychle si zvykáme na nové věci a málokdo si vzpomene, jak depresivní bylo projít mezi našimi paneláky ještě vloni. Hezké prostředí se může rychle změnit zpátky na ghetto, pokud se o něj nebudeme starat a nebudeme si vážit nových věcí kolem sebe. Co nás vede k tomu, že necháme na zemi ležet krabičku od cigaret, která se netrefila do koše?

Zdroj a pokračování článku na :  http://letnanskelentilky.cz/sidliste-jako-v-indii/#more-1812

Reakce Olafa Deutsche, Zdravé Letňany o. s.

Před několika lety jsem byl na jedné dost odlehlé pláží v Řecku kde kromě několika rekreantů na pláži  byl v mém  sousedství  ještě starý sáček od bonbónů, zbytky cigaret, mrtvá ryba (vlastně kostra) a suchá větev od borovice,  no prostě  bordel. V tom místě kde jsem ležel bylo vidět, že tuto pláž již několik let nikdo neuklízel.  Když jsem si tak trochu postěžoval česko-řecké majitelce  místní cestovní kanceláře, tak jsem jenom uslyšel, kromě jiného ………….tohle na naší pláži za pár let udělali turisté z Čech.  Dost mne to naštvalo a tak jsem jim řekl, že na plážích ve Španělsku je také hodně turistů, ale místní lidé se snaží každý den pláže uklidit, protože ví, že  tam kde je hodně lidí,  tak  se časem udělá i větší nepořádek.

Po přečtení tohoto výše uvedeného článku pana Mikuleckého jsem nabral dojem, že autor článku k nám přišel ze sterilního prostředí, kde si všichni po sobě uklízejí a neexistuje žádný nepořádek. V publikovaném článku  nám ale autor neodpověděl na základní dotaz kritiků Zelených lentilek, proč nelze pod rošty uklidit a kdy realizátor lentilek zajistí nápravu.

Proradím Vám pane Mikulecký stačí  přeci jenom  napsat ….. bohužel si to  pan projektant neuvědomil a já na úřadě také ne,  ale  zajistíme nápravu do …….    Autor výše uvedeného článku nám místo toho ukazuje fotografie z Indie a dělá z lidí ze sídliště bordeláře a pitomce.  Ptám se naprosto jasně:  Jak se bude uklízet pod rošty Zelených lentilek, které nejdou sundat?

Olaf Deutsch Zdravé Letňany o. s.