Ofocený projekt Lentilky

bod č. 3   Půjčka společnosti Letňanská sportovně kulturní, s.r.o. Předkládá: starosta Kabický  

Odůvodnění předkladu: Vzhledem k finanční situaci společnosti Letňanská sportovně kulturní s.r.o., navrhuje starosta k překlenutí dočasných finančních problémů poskytnout půjčku ve výši 500.000 Kč.

Co na jednání bylo zajímavé:

Při  projednávání tohoto bodu proběhla vášnivá diskuze ve které někteří  zastupitelé chtěli organizaci zrušit a jiní ji zase obhajovali. Nakonec se ale domluvili, že organizaci podpoří a tak Letňanská sportovně kulturní, s.r.o. dostane půjčku 500 000,- Kč. Z radniční půjčky  uhradí zpět radnici platby za vybrané služby od nájemců ve výši 878 687,-Kč. Společnost se dostala do potíží,  protože předchozí jednatel pan Loučka zpronevěřil částku  660 000,- Kč a tak došlo k tomu, že Letňanská sportovně kulturní s.r.o.,je téměř  na mizině.

- Proti půjčce teatrálně protestoval Mgr. Lněnička, který ovšem před dvěma lety ještě coby starosta Letňan organizaci nechal zřídit

- Jednatel společnosti pan  Loučka byl doporučen zastupitelkou za ODS Mgr. Brandovou, která ale na jednání nebyla přítomná. Paní Brandová samozřejmě byla i členkou dozorčí rady zřízené organizace, která ovšem měla za úkol činnost Letňanská sportovně kulturní, s.r.o.  hlídat.

- Pan Loučka si finance Letňanské sportovně kulturní, s.r.o., převedl na svůj vlastní účet a část peněz si  vybral platební kartou přímo v Thajsku.

- Pan Loučka zlikvidoval veškeré účetní záznamy,  ale dokonce vymazal disk na svém PC.  Likvidoval veškeré stopy.

- Pán Loučka je neustále veden jako jednatel  organizace Letňanská sportovně kulturní s.r.o. ve výpise v Obchodním rejstříku

 

Bod č. 5 . Schvalování  dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo S 2014/04/0002 ze dne 5/2/2014 se společností Skanska, a.s.  Jedná se zakázku „Revitalizace sídlištních ploch – Letňanské lentilky I.“

Společnost Skanska, a.s. předložila na základě výzvy k jednání nabídku ve výši 5.998.477 Kč bez DPH V průběhu jednání byla dohodnuta nižší cena ve výši 5.578.478,93 Kč bez DPH.

Co na jednání bylo zajímavé:

Opět proběhla diskuze ale nakonec byl dodatek č. 2 v hodnotě 5.578.478,93 Kč bez DPH schválen a tak se cena za realizaci stavby „Revitalizace sídlištních ploch  Letňanské lentilky I.“ Zvětší ze 40 521 307,35Kč včetně DPH o  6 750 000,- Kč   t. j. přičemž dojde k navýšení  ceny o cca 17 %  

- Ing. Mikulecký tvrdil, že dojde k navýšení zeleně, což mu přítomní zástupci občanů nevěřili.

- Ing. Mikulecký tvrdil, že dojde k nárůstu ceny o 15% ve skutečnosti došlo   k nárůstu ceny o 16,6 %.

- Na dotaz,  proč jsou navržené chodníky široké téměř 5 m odpověděl starosta, že  šíře chodníků byla navržená tak  aby občané mohli na sídlišti korzovat (tj. aby se na chodníku netlačili)

- Ing. Mikulecký tvrdil, že k dalšímu nárůstu ceny ji nedojde. 

Vypracoval  Olaf Deutsch