Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

TomikPraha 24. července  Více než tři čtvrtiny přítomných senátorů podpořilo pozměňovací návrhy, které umožňují dobrovolnou registraci dětských skupin. Přijetím pozměňovacích návrhů senátoři zohlednili různé potřeby dětí a jejich rodičů v oblasti svobodného výběru formy předškolního vzdělávání.

Komplexní pozměňovací návrh připravil Výbor pro vzdělávání, vědu a kulturu, lidská práva a petice a zahrnuje dobrovolnou registraci, čímž by se definice dětské skupiny a z ní vyplývající stavební a hygienické požadavky na zařízení pro předškolní děti neměly vztahovat na činnost spolků ani lesních mateřských škol nebo mateřských center. V návrhu zákona dojde také ke zpřesnění pravidelnosti docházky a rozšíření kvalifikace pedagogů.   S návrhem vrátit Poslanecké sněmovně zákon o dětské skupině ve znění pozměňujících návrhů souhlasilo 47 z 51 přítomných senátorů a senátorek.  

Tomáš Feřtek, odborný konzultant EDUin, o.p.s.: „Je potěšující, že senátoři pochopili podstatu problému v zákoně o dětské skupině a jednoznačně dali najevo Sněmovně, že je potřeba ho změnit. Doufáme, že poslanci k tomuto úkolu přistoupí bez zbytečných obstrukcí a zákon upraví tak, aby nepoškozoval zájmy dětí a rodičů.“

Zdroj: eduin.cz