Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Přechod avie 4Letňanech začala II. etapa rekonstrukce komunikace Tupolevova Městská část Praha 18 společně s investorem stavby společností Technická správa komunikací Praha oznamuje všem motoristům, ale také občanům MČ Praha 18, že začala II. etapa rekonstrukce komunikace Tupolevova. „V této etapě bude rekonstruován úsek komunikace od kruhového objezdu křížení ulic Veselská a Tupolevova ke kruhovému objezdu situovanému u hypermarketu Globus Čakovice.

Cílem rekonstrukce je nejen zkvalitnění povrchu, ale zejména zklidnění této rušné komunikace vytvořením přednostních pruhů pro autobusy, vyznačením cyklopruhu pro cyklisty a také vytvořením bezpečných přechodů. V souvislosti s tím dojte i ke snížení hladiny hluku, neboť bude položen nový povrch komunikace. „Dokončením rekonstrukce se naplní sen mnoha uživatelů této velmi frekventované ulice - motoristů, cyklistů a obyvatel Letňan,“ řekl k započatým stavebních pracím zástupce starosty MČ Praha 18 Oldřich Miffek. Věříme také, že provedené úpravy přispějí ke snížení počtu dopravních nehod a snížení hladiny hluku. Ti, kdo neřídí auta, zase jistě ocení, že se dostanou dříve do práce či na konečnou stanici metra C Letňany,“ dodal místostarosta Miffek.

Zdroj: letnany.cz

Názor občanského sdružení Zdravé Letňany o. s.

Pánové z radnice si mnou ruce,  že se ti co neřídí auto dostanou do práce trochu dříve, ale na druhou stranu se  ti co řídí auto dostanou do práce opět  o trochu později.  Je pravda, že povrch vozovky bude méně hlučný, v tom mají zástupci radnice pravdu,  ale o tom, že se sníží počet dopravních nehod silně pochybuji. Důvodem je nevhodně umístěný přechod pro chodce. Přechod je umístěný na velmi špatném místě, protože je situován u původní silniční a pěší komunikace vedoucí do zadní vrátnice pro zaměstnance Avie, která se přestěhovala do Indie. Občanské sdružení Zdravé Letňany o. s. již dříve navrhlo posunutí přechodu blíže k autobusové zastávce.  Na základě této úpravy by došlo k lepší dostupnosti přechodu pro chodce pro obyvatele kolonie u Avie ale i ke zlepšení bezpečnosti této části ulice. Proč bezpečnosti?   Mnoho lidí z kolonky nechce zbytečně 200 metrů chodit k nehodně umístěnému přechodu a tak si krátí cestu přímo u zastávek MHD a to rovnou přes vozovku. Občanské sdružení Zdravé Letňany o.s. na tento problém upozornilo Dopravní komisi RMČ   a dokonce připravilo na základě dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona PETICI, kterou podepsalo cca 90% obyvatel kolonie  Avie. Petice  byla  předána na  Magistrát Hlavního města Prahy ale kompetentní orgány na MHMP  nám ale nepomohly a tak se dělá nový povrch  vozovky s přechodem, který je na místě,  kde ho 90 % občanů kolonky  nechce .

Olaf Deutsch předseda Zdravé Letňany o. s.

Související články:

Politici občas mění názor

Petice občanů