Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

 Chodníky LL - silnice 2

Z měření šířky chodníků na místě realizace stavby nám vyšlo 4,6m, resp. 5m, viz přiložené foto. Nabízí se otázka PROČ? Protože nemám k dispozici dokumentaci tohoto projektu, tak jsem nejprve nahlédnul do programového prohlášení Rady MČ Prahy 18, ze kterého cituji:

„Životní prostředí: převzetí pozemků a správy zeleně v rámci vybraných území MČ; pokračování v rozvoji lesoparku; podpora vzniku nových zelených ploch; důsledné sankcionování vlastníků neudržovaných pozemků; využití spolupráce s Městskou policií při dodržování úklidu psích exkrementů.
Bydlení a regenerace sídliště: podpora výstavby kvalitních rodinných i bytových domů, a to jen ve vhodných oblastech vymezených Územním plánem hl. m. Prahy; příprava a realizace koncepčních kroků a projektů pro regeneraci sídliště; ponechání části bytového fondu v majetku MČ pro sociálně potřebné občany a jeho další rozvoj; investování finančních prostředků z prodeje bytů do revitalizace, oprav a údržby majetku a do zvyšování kvality bydlení.“
 
Tady jsem však odpověď nenašel, spíše naopak…. dochází k úbytku zelených ploch na úkor dlažby a zda tím dochází ke zvýšení kvality bydlení o tom také pochybuji. Takže se ptám dále proč a pokouším se najít odpověď.
 
Chodníky LL -silnice 1Možná se na radnici rozbila sekačka na trávu a tak je potřeba Letňany vydláždit. Možná je to příprava na příští prvomájové, či obdobné jiné oslavy s alegorickými vozy, které budou procházet, či projíždět sídlištěm, za skandování „Ať žije první máj a Letňanské lentilky“ Anebo třeba zde budou pořádány rozsáhlé farmářské trhy, poutě a chodníky budou sloužit pro umísťování různých stánků, střelnic a dalších atrakcí. Na konec mě už jenom napadá, že by tím radnice mohla řešit nedostatek parkovacích míst a umožnit zde podélné parkování osobních vozidel obyvatel   a návštěvníků Letňan.
 
14.5. 2014, Lubor Pavlíček, Zdravé Letňany o.s.