Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kraslice Takhle velikonoční akci inzerovala naše radnice

Máte rádi tradice? A Velikonoce? Tak se přijďte ve dnech 15. a 16. dubna podívat na letňanské velikonoční trhy, pořádané městskou částí Praha 18 a Letňanskou sportovně kulturní. Trhy se letos budou konat v prostorách nového vstupu do Letňan u MHD Tupolevova. Pro malé i velké návštěvníky budou po oba dny mezi 8. - 18. hodinou připravny ukázky tradičních velikonočních zvyků a řemesel, zdobení kraslic, pletení pomlázek, hudební vystoupení atd. 
Zdroj: letnany.cz
 
A takto velikonoční trhy oslavoval radaktor Letňanských  listů 
Poprvé na náměstíčku u Nového vstupu do Letňan se uskutečnil Velikonoční jarmark. Ten letošní přilákal zejména děti.
Akci, již připravila Letňanská sportovně kulturní společnost za podpory Městské části Praha 18, už loni moc nepřálo počasí, a podobné to bylo i letos. Před rokem v prostoru před radnicí v Bechyňské ulici na Velikonoční trhy – tehdy koncem března – mrholilo a počasí bylo stále ještě zimní. Letos v polovině dubna ostrý vítr prakticky paralyzoval první den akce, která tak de facto časově zeštíhlila na středu 16. dubna 2014, kdy už přítomné zahřálo i sluníčko.
Také četnost stánků a doprovodných vystoupení byly skromnější než před rokem, nicméně hlavně dětem to moc nevadilo. V prostoru mezi autobusovou stanicí Tupolevova a svatebním centrem Adina doslova oblehly stanoviště s kreativními dílnami, jež připravil Klub Slunečnice. Kdo ze zručnějších školáků či jejich rodičů si troufnul, mohl si zkusit uplést pomlázku či namalovat kraslici.
Dětskou pozornost samozřejmě přilákal i přítomný klaun se svými kouzly a průpovídkami, zatímco generace babiček a dědečků si společně se skupinou Švejkoband zazpívala staročeské písně. Zejména starší občané pak využili i možnosti navštívit stan se třemi mediky, kde proběhl Den zdraví v Letňanech.
 
A takhle reagovali občané Letňan na webu radnice
 
Kde byly velikonoční trhy
  (Jana F, 19.4.2014 13:43)
 
Avizovali jste, že na novém náměstíčku budou velikonoční trhy: http://www.letnany.cz/cely-prispevek.php?clanek=velikonocni-trhy-na-novem-namesticku&id=5024
Kde byly? Viděla jsem jen jeden stánek s alkoholem. Píšete, že to dělala nějaká společnost. Kdo ji vede? Kdo z úřadu je za to zodpovědný? To zase někdo sebral peníte a nic neudělal?
 
Velikonocni/Vanocni trhy
  (Eva K., 16.4.2014 16:03)
 
Dobry den, to si z nas delate srandu? Byly jste se nekdo podivat na "Velikonocni trhy"? Prosim, tohleto uz nikdy nedelejte. Jen dehonestujete skutecne Velikonocni i Vanocni trhy. Uz o Vanocich jsem byla hodne rozcarovana, protoze to byl blesi trh a ne Vanocni. Kdyz to neumite zorganizovat, tak to radsi nedelejte. Dneska je tam 1 stul s divnym alkoholem - to jsou podle vas Velikonoce???? Podivejte se napr.na Andel, jak maji trhy vypadat.
 
Velikonoční trhy
  (Stejskalová, 16.4.2014 09:29)
 
Dobrý den, psali jste, že 15.-16.4. budou velikonoční trhy od 8-18hod. Včera jsem jela v 16hod. z práce a na novém náměstíčku nebyla ani noha. Jsou nebo ne?
velikonoční trhy
 
Názor občanského sdružení Zdravé Letňany o. s.    
není co dodat, zase o jednu  špatně zorganizovanou akci více, možná by byla lepší podpora kulturních organizací, které opravdu dělají v Letňanech kulturu. Ty ale dostávají na rok méně financí, než oslavovaná Letňanská sportovně kulturní organizace.  Letňanské  organizace nenají dostatek financí na avé aktivity, nemají mnohdy ani kde zkoušet atd. 
Olaf Deutsch
předseda  Zdravé Letňany o. s.