Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

 

odpad 3Také v letošním roce probíhá na území naší městské části sběr bioodpadu a dochází rovněž k pravidelnému přistavování velkoobjemových kontejnerů. Služba bude poskytnuta v následujícím režimu: velkoobjemový kontejner (VOK) bude přistaven v určeném termínu na maximálně tři hodiny; po celou dobu bude odborná obsluha monitorovat jeho naplňování bioodpadem a zodpovídat za čistotu vysbíraného bioodpadu;  VOK je určen pouze pro trvale hlášené občany v Praze; VOK nebudou tzv. otáčeny po jejich naplnění. Druh sbíraného bioodpadu: komunální bioodpad (především ze zahrad: listí, tráva, větve, neznečištěná zemina, příp. kuchyňský bioodpad rostlinného původu; NE ŽIVOČIŠNÉ ZBYTKY). Kontejnery určené pro sběr bioodpadu nelze v žádném případě využívat pro sběr objemného odpadu. Akci zajišťuje a hradí odbor městské zeleně a odpadového hospodářství MHMP z rozpočtu hl. m. Prahy.
K přistavení VOK dojde v těchto dnech (vždy soboty): 26. dubna 13.00 až 16.00 h, 15. listopadu 9.00 až 12.00 h, 15. listopadu 9.00 až 12.00 h na těchto čtyřech letňanských stanovištích: Velhartická x Prachatická, Žamberská x Běloveská, Opočenská x Hořická, Tvrdého x Dudkova.
Odbor hospodářské správy a investic ÚMČ Praha 18
 Velkoobjemové kontejnery VOKKontejnery budou v MČ Praha 18 zaváženy v určený den ve 14 hodin a týž den v 18 hodin budou odváženy. Po celou dobu nasazení bude u kontejneru obsluha, která bude koordinovat ukládání odpadu.Dle pokynů Odboru městské zeleně a odpadového hospodářství MHMP jsou VOK určeny na objemný odpad od obyvatel hl. m. Prahy a do kontejneru je zakázáno odkládat bioodpad, živnostenský odpad a nebezpečné složky odpadu. VOK není určen pro odkládání objemného odpadu podnikatelskými subjekty! V případě zjištění nedostatků nebo při nesrovnatelnostech v přistavování kontejnerů se lze obrátit na dispečink Pražských služeb, tel. 284 091 630, které jsou smluvním poskytovatelem služby MHMP, nebo na ÚMČ Praha 18, odbor hospodářské správy a investic, tel. 284 028 152 – Pavel Fialka. K přistavení VOK dojde v těchto dnech (vždy pátky): 4. dubna stanoviště Velhartická x Prachatická a Vratimovská x Chlebovická, 25. dubna Místecká x Jablůnkovská a Ostravská, 2. května Velhartická x Prachatická, Běloveská a Opočenská, 23. května Místecká x Jablůnkovská, Terezínská a Miroslava Hajna x Petra Beneše, 6. června Velhartická x Prachatická a Bukovecká x Tupolevova, 27. června Místecká x Jablůnkovská, Letovská a Fryčovická (u školy). Zavážení vždy ve 14 hodin a odvoz v 18 hodin.
Projekt je hrazen a organizován hl. m. Prahou.
Martin Hrádek, vedoucí Odboru HSI ÚMČ Praha 18
 
Zdroj: letnany.cz
 
Související článek :