sysel-obecny-107-150x150Letňanský sysel dostane opět zase zabrat.  Dne 11.2. 2014 Správa obdržela CHKO Český kras žádost od studentské organizace  StudentZone, o.s. (se sídlem Viniční 203b, 615 00 Brno.   StudentZoné o.s.,  požádala o realizaci  hromadné akce o to 10. ročníku tradičních studenských oslav „Pražský Majáles,“ která je pro letošní rok naplánován uspořádat  v Letňanech a to dne  30. 4. 2014.   Akce se má realizovat  na části parcely č. 540/104 v k.ú. Letňany v místech výskytu chráněných letňanských syslů.  
Dle organizátora ale bude celý areál, kde je plánovaný „Pražský Majáles“, oplocen, střežen po celou dobu konání akce bezpečnostní agenturou a po akci řádně uklizen, což našim syslům moc pomůže.  Na pořádání oslav „Pražského Majálesu“ spolupracuje StudentZone, o.s., s MČ Praha 18, výstavištěm PVA a Magistrátem Hl.m. Praha, který nad akcí vč. pana primátora převzal záštitu. Tajně doufám, že se na místním šetření ukáže i některý za zástupců naší Městské části PRAHA 18. Jak se k této akci naši zvolení zástupci vyjádří, zná dnes jen všemohoucí.
Nedá se nic dělat,  Pražský Majáles asi proběhne, když už převzal záštitu i pan primátor  a hlodavec,  ten si  kromě hluku užije i dobrého rozhledu z nory rovnou pod holčičí sukně.  
Olaf Deutsch, předseda Zdravé Letňany o. s.