Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Centrum Letňan 1Vždy, když vystoupím na stanici autobusů Tupolevova, tak se neubráním řešení záhady k čemu tam je ta vyvýšená dřevěná konstrukce. Napadly mě zatím následující důvody.

1. Budou zde probíhat originální módní přehlídky, soutěže krásy, veřejná vystoupení hudebních skupin, divadelní představení a jiné kulturní akce pod širým nebem.
2. Radnice očekává záplavy a jedná se o  budoucí zastávku Tupolevova - pravidelné lodní dopravy Prosek - Letňany – Čakovice. Vznikne zde oddíl vodních sportů a následně dojde k přejmenování městské části Letňany na Vodňany.
3. Je to prostě jenom architektonický prvek, taková velká lavička pro pořádání různých oslav, schůzek a párty, pod košatými stromy, mezi paneláky, před svatebním domem, s výhledem na rušnou ulici Tupolevova a TESCO.
4. Dřevěná konstrukce byla vybudována za účelem testování odolnosti dřeva, ošetřeného povrchovým nátěrem Luxol.  Pokud bude prokázána vysoká trvanlivost, bude tato technologie využita i na pokrytí jiných náměstí v Praze, Brně a Kocourkově.
5. Dřevěnou plochu bude Radnice pronajímat stánkařům a jak prodávajícím, tak kupujícím nebude zima na nohy.

Určitě napadne něco jiného i Vás. Poskytovatel dotace na tuto stavbu, nazvanou „Centrum Letňan“ vyhodnotil, že bez této stavby se Letňany prostě neobejdou a měl pravdu. Lidový název „Kabického náměstíčko“ se brzy ujal.

Lubor Pavlíček, Zdravé Letňany o.s.