Radnice

 

Základní škola Fryčovická zrekonstruuje své atrium
ZS FRYCOVICKA atriumSoučasný stav zeleně a zpevněných ploch atria Základní školy Fryčovická si vyžádal sanace a odborné úpravy.
Rada na svém 22. zasedání roku 2013 schválila výsledek výběrového řízení na dodavatele stavby Sanace zelených a zpevněných ploch atria ZŠ Fryčovická. Realizátorem stavby bude Flowereffect s nabídkovou cenou bezmála 300 tisíc korun.
 
Nový chodník v Jablunkovské ulici
Radní schválili výsledek výběrového řízení na akci Výměna povrchu části chodníku Jablunkovská. Rekonstrukce se bude týkat části chodníku, který je ve špatném technickém stavu vlivem působení kořenových soustav rostlých stromů. Stavebníkem bude společnost IPPOS Bohemia, která nabídla dodávku stavby za cenu 300 tisíc korun.
 
Rozklikávací rozpočet městské části
Městská část odstraní ze svých internetových stránek stávající formu zveřejněného rozpočtu a nahradí ji funkčnějším provedením rozklikávacího rozpočtu, ve kterém by změny měly být generovány alespoň jednou týdně. Městská část tímto způsobem zpřístupní ekonomická data veřejnosti přehlednou a uživatelsky srozumitelnou formou.
 
Dlouhodobý úvěr pro Letňany
Na jednání dne 11. 12. 2013 radní schválili znění oznámení předběžných informací ve veřejné zakázce Poskytnutí dlouhodobého úvěru ve výši 50 000 000 korun pro financování investičních akcí MČ Praha 18 a jeho zveřejnění. Z tohoto úvěru chce městská část financovat investiční akce, které plánuje zahájit v roce 2014.
 
Projekt ICT 2015
Rada odsouhlasila účast městské části v dotačním programu hlavního města Prahy OPPK – oblast Rozvoj a dostupnost ICT služeb s cílem zvýšit efektivitu veřejné správy a služeb pro veřejnost. Pro naši městskou část se předpokládá zpracovat žádost například v projektech Systém pro správu elektronických dokumentů, Digitalizace archivace úřadu, Digitalizace stavebního archivu, Elektronické vývěsní tabule či Bezdrátové připojení portálu www.letnany.cz.
 
Letňanské lentilky
Radní schválili přípravu a administraci dotační žádosti pro projekt Letňanské lentilky – etapa 4, 8 a 9 s tím, že na zpracovatele dotační žádosti bude vypsáno výběrové řízení. Městská část předpokládá podání žádosti o dotaci v rámci programu OPPK hlavního města Prahy.
 
Projednání podnětů ke změnám Územního plánu hl. m. Prahy
Zastupitelé na mimořádném jednání dne 26. listopadu 2013 schválili podání podnětů na změny Územního plánu sídelního útvaru hl. m. Prahy. Jednalo se o podnět společnosti Výzkumný letecký ústav (změna funkčního využití v areálu VZLÚ), podnět na ochranu ploch ve stabilizovaném území (ochrana vnitroblokové zeleně) v celkem devíti lokalitách Letňan, návrh vlastníků pozemků lokality Letňany – západ na rozčlenění dotčené plochy a zastoupení vedle komerčních a bytových ploch i plochy sportovní a rekreační. Čtvrtý podnět se týkal Letňanského lesoparku s tím, že souvisí s již podaným podnětem, který má ochránit lesopark před „čtvrcením“ hrozícím po propojení stávajících komunikací Veselská a Palneckého ve spojení se zamýšleným jižním obchvatem Čakovic.
 
Zhodnocení volných prostředků městské části
Zastupitelé schválili uzavření smlouvy o termínovaném vkladu ve výši 40 milionů korun v délce čtyř let s ročním úrokem ve výši 3,1 % se společností J&T Banka a s délkou uvolnění finančních prostředků nejvýše čtyři roky. Důvodem tohoto rozhodnutí byla skutečnost, že celkový objem peněžních prostředků na všech účtech je nyní cca 220 milionů korun. Potřeba zhodnocování volných peněžních prostředků je vyvolána i tím, že se zvažuje přijetí úvěru (až 50 milionů korun) na investiční akce městské části. Aktuální sazby úroků z úvěrů jsou mimořádně nízké; dokonce je pravděpodobné, že úročení termínovaného vkladu bude vyšší než úročení úvěru, tzn. městská část by veškeré úroky z úvěru a část jistiny mohla splácet z výnosu z termínovaného vkladu, což je mimořádně výhodné.
 
Rozpočtové provizorium na rok 2014
Na řádném jednání dne 12. prosince 2013 zastupitelé schválili pravidla rozpočtového provizoria na rok 2014, a to v souladu s § 13 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Návrh byl předložen z toho důvodu, že v té době nebyl zatím schválen rozpočet hlavního města Prahy na rok 2014. Rozpočet městské části na rok 2014 bude zastupitelstvem projednáván na prvním jednání v roce 2014, které je plánováno na 30. ledna.
 
Vyhlášení podmínek pro udělení grantů
Zastupitelstvo městské části vyhlásilo podmínky pro udělení grantů městské části Praha 18 pro rok 2014, a to v oblastech: a) tělovýchova, sport a volný čas, b) kultura, c) sociální služby.
Podmínky jsou zveřejněny na internetových stránkách městské části www.letnany.cz.
Ivan Kabický, starosta