Toužimská SCHVALENE ZAMERY PRINESOUPřevzal jsem po svém předchůdci panu Zástěrovi oblast dopravy. Protože jsem neměl k dispozici žádné kontakty, a v kanceláři navíc nezůstaly žádné podklady, musel jsem se nejdříve seznámit se skutečným stavem. Zjistil jsem, že je zpracována řada dosud nerealizovaných a v mnoha případech nerealizovatelných projektů a další jsou rozpracovány. Nepatřím mezi ty, kteří se chtějí zalíbit, ale jde mi o to, aby peníze na projekty a jejich uskutečnění byly vynaloženy účelně. Proto jsem provedl revizi záměrů a dále doporučuji ty, které jsou obecně prospěšné. O dvou připravených k realizaci chci čtenáře Listů informovat.
 
Zjednosměrnění ulic Šumperská, Krnovská a Vítkovická
O tomto projektu jste se již v Letňanských listech mohli dočíst. Tato akce bude navazovat na vytvoření parkovacích míst, která bude financovat a vybuduje investor Bytového domu Letňany, společnost Moravská stavební-Real a.s. Tento investor se bude finančně podílet i na zhotovení dopravního značení dle schváleného projektu zjednosměrnění ulic Šumperská (na snímku), Krnovská a Vítkovická.
Někomu může toto zjednosměrnění přinést zhoršení dopravní obslužnosti, ale je potřeba si uvědomit, že na komunikaci, která nemá větší šířku než šest metrů a je obousměrná, skutečně není možné parkovat.
 
Parkovací místa v ulici Velhartická
Na rohu ulic Letovská a Velhartická postaví investor Exafin uzavřený investiční fond bytový dům. Kromě parkovacích míst pod budovou musí mimo objekt vybudovat ještě tři parkovací místa. Požádal proto MČ o souhlas ke stavbě parkovacích míst při komunikaci Velhartická s tím, že vytvoří další dvě místa pro veřejnost. Protože parkovací místa budou částečně i na pozemku ve správě MČ, nabídl finanční úhradu za uzavření věcného břemene.
 
Napojení komerčního areálu Letňany – Veselská na dopravní infrastrukturu
Tento projekt investora Ďáblice Real je projektem, který nemá podporu samosprávy MČ Praha 18. Jedná se o vybudování kruhového objezdu těsně pod sjezdem z přemostění Kbelské ulice. Pro většinu zúčastněných z oblasti státní správy je tento projekt bezproblémový, pouze Policie ČR vydala negativní stanovisko, se kterým MČ plně souhlasí.Kruhový objezd je situován tak, že nebezpečně mění stávající napojení s ulicí Kbelskou. Při projednávání územního plánu přijatého v roce 1999 a následné realizaci projektů Tesca bylo připraveno a vybudováno dopravní napojení pro budoucí výstavbu severně od ulice Veselské v okolí stávajícího areálu Baumaxu. Místo toho, aby investor toto připravené napojení využil, předložil návrh na napojení v jiném místě. Protože by budoucím uživatelům výstavby vznikly komplikace s tím, že by museli přijíždět pouze z jednoho směru a opět při výjezdu tímto směrem pokračovat, přišel s nesmyslným řešením kruhové křižovatky.
Bohužel tento projekt nemůže letňanská samospráva ovlivnit, ale je dobré, aby občané MČ věděli, jak se někteří investoři chovají.
Oldřich Miffek, zástupce starosty (ČSSD)
Zdroj: letnany.cz