vzdelani zahranici 01 6Den vědy na pražských vysokých školách - Scientia Pragensis - se bude konat již tento pátek 15. listopadu v Rajské budově Vysoké školy ekonomické. Projekt Scientia Pragensis se snaží představit široké veřejnosti nejrůznější vědecké oblasti, hlavně netradičním a  zábavným způsobem. Do akce se zapojí nejen VŠE, ale také České vysoké učení technické (ČVUT), Česká zemědělská univerzita (ČZU), Univerzita Karlova v Praze (UK) i Vysoká škola chemicko - technologická (VŠCHT).

Hlavním cílem všech je prezentovat formou přednášek, prezentací i názorných ukázek vědeckou činnost a její konkrétní výsledky.

Přednášky budou z oblastí farmakologie, biologie, historie nebo marketingu. Navíc každá škola bude mít i vlastní stánek, kde se bude prezentovat a předvádět různé experimenty. VŠE tam představí svoji novou stolní hru, kde si zahrajete na logistika, ČVUT mimo jiné nabídne návštěvníkům možnost si prohlédnout model formule CTU CarTech. Farmeceutiký výzkum, chemii léčiv a farmakologi představí UK a VŠCHT vám pomocí tekutého dusíku připraví lahodnou zmrzlinu. ČZU nabídne hostům vlastní fakultní pivo - Suchdolského Jeníka.

 

Informace o programu najdete na webových stránkách www.sciprag.cz

Zdroj: NICM