Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

primátorNedělní dopravní kolaps, který jsme v Letňanech zažili v souvislosti s vystoupením skupiny Depeche Mode, otevřel cestu pro jednání z Magistrátem hl. m. Prahy. Velmi si ceníme, že se do věci vložil Bohuslav Svoboda, primátor hl. m. Prahy, který uložil předsedovi Výboru pro dopravu ZHMP Martinu Sedekovi situaci řešit.  Poslední koncert letošní sezony, který odehraje The Weeknd v neděli 6. srpna, by tedy na základě našeho jednání měl proběhnout za následujících opatření:

-        uzavřena bude opět vnitřní část Letňan, avšak budou posíleny represivní složky kontrolující oprávněnost vjezdu do Letňan;

-        budou zvýšeny kontroly taxi služeb a v exponovaných časech, tj. začátek a konec koncertu, jim bude zamezen vjezd na území Prahy 18;

-        vzhledem k deštivému počasí nám navíc Magistrát pomůže zajistit dopravní obslužnost provizorního parkoviště před OC Letňany.

Zároveň Martin Sedeke přislíbil najít pro tyto kulturní akce dlouhodobé systémové řešení celého problému.

Pokud bude vše slíbené opravdu naplněno, věříme, že nadcházející koncert proběhne bez větších komplikací. Stejně tak je ale důležité stanovit jasná pravidla, která v budoucnu povedou k vzájemné toleranci Letňanských i návštěvníků kulturních akcí, o což i nadále budeme usilovat.

Závěrem doporučujeme obyvatelům naší městské části, aby měli v době konání koncertu připravené vjezdové karty a snažili se naplánovat si případný příjezd do Letňan před nebo po 23 hodině, kdy bude koncert končit a vjezd do Letňan bude z důvodu bezpečnosti odcházejících návštěvníků v okolí letiště neprůjezdný.

zdroj: fb MČ 18

https://www.facebook.com/search/top?q=na%C5%A1e%20let%C5%88any